Audijev spektakularni koncept nagoveštava kako će izgledati A8 u budućnosti FOTO

Izvor: B92, 24.Avg.2021, 13:05

Audijev spektakularni koncept nagoveštava kako će izgledati A8 u budućnosti FOTO

Koncept Grandsphere imaće premijeru 2. septembra.

Audi je za početak sledećeg meseca najavio futurističko vozilo Grandsphere. Ovaj koncept uslediće samo nekoliko sedmica nakon što je predstavljen jednako inovativni Skysphere - automobil čija je dužina promenljiva.

Međutim, dok je Skysphere elegantan dvosed sa podesivim međuosovinskim rastojanjem, koncept Grandsphere ima 4 vrata i dizajniran je kako bi se najavila nova generacija Audija A8.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Tizer" fotografije otkrivaju izduženo, elegantno vozilo sa zadnjim vratima koja se otvaraju u suprotnom smeru od prednjih i bez centralnog stuba.

Kao i u slučaju koncepta Skysphere, ispred vozača su upravljač i pedale koji mogu da se uvuku u komandnu tablu kad god putnici požele da upravljanje automobilom prepuste kompjuteru.

Uprkos veličini, koncept ima malu klupu za putnike pozadi, dok par prednjih sedišta podseća na udobne fotelje.

Spoljašnji dizajn koncepta Grandsphere podjednako je upečatljiv kao u slučaju Skysphere i ima slične tanke LED farove.

Takođe je opremljen masivnim točkovima, dok linijom krova podseća na "shooting brake" automobil.

Audi je potvrdio da je Grandsphere, poput koncepta Skysphere i najavljenog Urbansphere, zasnovan na mehaničkoj platformi za električna vozila Artemis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.