Arapska zver na točkovima FOTO

Izvor: B92, 14.Nov.2019, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapska "zver" na točkovima FOTO

Na sajmu automobila u Dubaiju debitovao je hiper-automobil iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U zemlji u kojoj su evropski superautomobili omiljena poslastica bogataša, napravljen je prvi lokalni.

Ekstravagantni automobil sa oznakom Ajlani Drakuma inspirisan je, očekivano, Lamborgihnijem.

Osnivač kompanije Bašar Ajlani je najavio da će njegov prvenac Drakuma biti proizveden u ograničenoj količini od 99 jedinica.

Drakuma je Ajlanijevo ostvarenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sna da napravi novi Pagani, a prvi dizajn je napravljen još pre pet godina.

Arapsku "zver" na točkovima pokreće isti agregat koji se nalazi u Bugatti Veyron Super Sportu, 8,0-litarski W16 sa dva turbo-punjača koji razvija 1.200 KS.

Šasija je od uhljenih-vlakana, a vrata se otvaraju u stilu "zmajevih krila", ali je za sada automobil prikazan samo sa zatvorenim vratima.

Nema ni fotografija enterijera, sva stakla na premijeri u Dubaiju su bila zatamnjena, što verovatno znači da proizvođač verovatno još nije finiširao unutrašnjost vozila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Arapska "zvijer" na točkovima

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2019, 08:51

Na sajmu automobila u Dubaiju debitovao je hiperautomobil iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.