Amerikanci kažu: Ove marke vole najgori vozači

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 22:23

Amerikanci kažu: Ove marke vole najgori vozači

Jedna američka osiguravajuća kuća napravila je istraživanje kako bi videla vozači kojih marki prave najviše prekršaja.

Kako su rekli iz kompanije "Landing Tree", na uzorku od hiljadu vozača, najviše je bilo prekršaja koje su napravili vozači brenda Ram (32,9). To uključuje krivicu za saobraćajnu nesreću, vožnju pod uticajem supstanci, i drugo.

Tik iza njih (31,3) nalaze se vozači Tesle, a oni su, konkretno, krivci za najviše saobraćajnih nezgoda. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trećem mestu nalazi se Subaru, čiji vozači imaju 30,9 prekršaja na hiljadu vozača u proseku.

Iza Subarua idu Volkswagen, Mazda i BMW, dok neslavnih Top 10 kompletiraju oni koji sede za volanima marki Lexus, Infiniti, Hyundai i Toyota.

Sa druge strane, u SAD su najpitomiji oni vozači koji sede za volanom tipičnih američkih marki: Mercury, Pontiac i Saturn. Između 15 i 16 na svakih 1.000 je krivo za neki počinjeni prekršaj u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.