Alonsov sudar koštao osiguravajuća društva 1.8 milijardi evra

Izvor: Moto.rs, 23.Mar.2015, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alonsov sudar koštao osiguravajuća društva 1.8 milijardi evra

Nesreća Fernanda Alonsa prilikom testiranja na stazi u Barsleoni je koštala osiguravače do sada 1.8 miliona evra. Ovo je tvrdnja pojedinih italijanskih medija koji navode da je McLaren morao da prati savete lekara da ne sme da vozi ili da osiguranje na Alonsa neće biti pokriveno.

Razlog za taj je u činjenici da kada se sklapaju ugovori između timova i osiguravajućih kompanija postoji posebna klauzula u kojoj se izričito naglašava da vozač mora da bude u odgovarajućem >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << psihičkom i fizičkom stanju za svaku trku da bi se odredbe o osiguranju mogle primeniti. Imajući u vidu da Alonsov ugovor za ovu sezonu treba da bude plaćen 34 miliona evra, lako je izračunati da njegovo odsustvo je koštalo 1.8 miliona evra sa trke za VN Australije.

foto © McLaren

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.