Izvor: Nezavisne Novine, 25.Apr.2018, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ajkula" kabriolet na aukciji

Da li ste znali da je svega 1365 "ajkula" napravljeno u kabriolet verziji? Jedna od njih sljedećeg mjeseca će se naći na aukciji, a cifra koja se očekuje nije mala.

Jedan od najljepših kabrioleta svih vremena, Citroën DS 21, sve je traženiji među kolekcionarima. Kako i ne bi, kad su u njegov dizajn prste umiješali Giorgetto Giugiaro, Ian Callum, i Leonardo Fioravanti.

Na aukciji kuće RM Sotheby’s sljedećeg mjeseca će se naći ovaj lijepi Citroën DS 21 Cabriolet >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Usine.

Istorija kabrioleta na bazi “ajkule” počinje još 1958. U to vrijeme DS uopšte nije imao kabriolet verziju. Pariski karoserista Henri Chapron je shvatio da fabrika nema baš mnogo vremena da se posveti ovom poslu, pa je sam uzeo stvari u svoje ruke.

Tako su 1958. nastala prva dva primerka kabrioleta, a serijska proizvodnja je započela 1961. U periodu do 1971. proizvedeno je ukupno 1.365 primjeraka po porudžbinama kupaca.

Ipak, do 1978. se pravio još po koji komad, takođe po specijalnim porudžbinama.

Auto koji vam predstavljamo nastao je 1969. godine. Detaljno je restauriran 2014. godine i tom prilikom je uloženo 85.000 evra od strane kuće Automobiles Francaise of Berlin.

Očekuje se da će na aukciji dostići vrijednost između 150.000 i 170.000 evra.

(NN/magazinauto.com)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.