AUTO GODINE SITROEN C3

Izvor: Kurir, 20.Dec.2010, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUTO GODINE SITROEN C3

Žiri automobilskih novinara uručio nagrade za najbolji automobil, vozača i proglasio misice

BEOGRAD - Automobil godine - „sitroen C3"!

Žiri automobilskih novinara dodelio je protekle sedmice nagrade za najbolji automobil, vozača godine i proglasio najlepše devojke.

Reč je o izboru koji je medijski praćen tokom cele godine. Svakog meseca proglašavan je najbolji automobil i najlepša devojka. U konkurenciji 12 pobednika, žiri u sastavu Petar Nikolić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Čedomir Brkić, Vlada Kostić, Nedeljko Iljukić i Mladen Radulović proglasio je pobednike u svečanoj sali Beogradskog sajma.

Najlakši posao bio je izbor naj vozača. Trofej je uručen šampionu Srbije na kružnim stazama u svojoj klasi Vojislavu Lekiću, koji je ove sezone podigao pehar šampiona Evrope u vožnji turing automobila (ETCC)!

Mis automobilizma je Aleksandra Milanović, lepotica iz Mladenovca koja se takmičila uz BMW serije 5, dok je lentu sportskog automobilizma ponela Tamara Tanasić, devojka koja šampionski vozi karting trke. Misice su dobile na poklon „fosil" satove, kao i pakete kompanija „Varta" i „GP auto-šop", dok je Aleksandra nagrađena i putovanjem na Zlatibor.

Najvažnija titula - automobil godine dodeljena je „sitroenu C3". Da vrhunski automobili ne bi prošli neprimećeni, žiri je dodelio još dva trofeja. Specijalno priznanje za najuspešniji povratak na tržište Srbije dobila je kompanije „Inoto", za terenac „micubiši ASX". Priznanje za supersportski automobil godine pripao je „mercedesu SLS AMG".

Iako su ukusi različiti, sudeći po reakcijama stotinak zvanica na svečanoj dodeli, na kraju su pobednici bili po meri većine.

Mladen Radulović

Pobednik

Automobil godine „sitroen C3" u dobu dizajnerske perfekcije donosi dve revolucije - na polju spoljašnjeg i unutrašnjeg dizajna. Linije karoserije su u punoj harmoniji i mire fluidne sa oštrim momentima.

Još snažniji karakter pronalazi se u kabini, koja predstavlja istinsko remek-delo. Enterijerom dominira vajarski izliven greben, a ambijent iz budućnosti začinjen je futurističkim osvetljenjem. C3 se izdvaja izborom materijala koji mu podižu kvalitet i čine ga primerom za budućnost.

Takođe, u izboru „Top gira", brat iz prestižnog segmenta „sitroen DS3" dobio je nagradu za automobil godine, što potvrđuje evropski trend „sitroena C3".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.