AI u vozilima: Još jedan proizvođač uvodi Chat GPT u svoje automobile

Izvor: B92, 26.Okt.2023, 08:26

AI u vozilima: Još jedan proizvođač uvodi Chat GPT u svoje automobile

Ova inovativna tehnologija omogućava vozačima da se raspitaju za pravac, dobiju preporuke o obližnjim interesantnim mestima, učestvuju u kvizovima, pa čak i uživaju u dečjim pričama dok su na putu.

DS Automobiles, nekadašnji premijum podbrend Citroena, a danas samostalna marka u okviru Stellantisa, predstavila je automobil sa integrisanim ChatGPT softverom, koji vozačima omogućava novu vrstu interakcije sa vozilom.

Oko 20.000 kupaca imaće priliku da isproba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovu najsavremeniju tehnologiju u evropskom pilot projektu brenda. Ako se pokaže uspešnim, ChatGPT će biti uveden u komercijalnu upotrebu u svim DS vozilima, piše Revijahak.

Umesto da samo odgovara na konkretna pitanja o vozilu ili putovanju, automobil može da pristupi celokupnom sadržaju interneta zahvaljujući ChatGPT-u i razgovara o saobraćajnim pravilima, kao i o atraktivnim destinacijama ili najboljem vinu za ručak u preporučenom restoranu.

Da bi koristili uslugu, korisnici moraju da se registruju na sajtu DS-a. Nisu potrebni dalji koraci. Sama funkcija je automatski integrisana u čitav asortiman modela od DS3 do DS9 ažuriranjem softvera putem bežične mreže.

Nakon slične ograničene usluge u Mercedesu, DS je još jedan brend koji uvodi svet složene veštačke inteligencije ili ChatGPT u svoje automobile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.