47. SERBIA RALLY: Počelo najveće automobilsko takmičenje u Srbiji

Izvor: TopSpeed.rs, 20.Sep.2014, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

47. SERBIA RALLY: Počelo najveće automobilsko takmičenje u Srbiji

Ceremonijalnim startom na gradskom trgu u Užicu, otpočeo je tradicionalni, 47. Serbia Rally, naše najveće i najprestižnije automobilsko takmičenje

Foto: AMSS

Uoči početka 47. Srbija relija, našeg najvećeg i najprestižnijeg automobilskog takmičenja, koje se održava na zlatiborskim stazama Vrelo, Duboka i Lokva, na gradskom stadionu u Užicu održana je prva konferencija za medije gde su se novinarima predstavili favoriti ovogodišnjeg 47. Srbija relija, >> Pročitaj celu vest na sajtu TopSpeed.rs << Oleksander Saliyk iz Ukrajine, pobednik Evropskog reli kupa koji pokušava da odbrani titulu prvaka Evrope. On će nastupiti, prema prioritetu FIA, na prvom brzinskom ispitu sa startnim brojem 27. Pobednik prethodnog Serbia Rally, Krum Dončev iz Bugarske, poneće startni broj 1, i kako je rekao na konferenciji, “napašće” Ukrajinca.

Obojica će voziti Ford Fiestu R5, a njihovu računicu može da pokvari naš Vladica Rabrenović, četvorostruki i aktuelni srpski šampion. On je umeren, ali ujedno i optimističan u prognozama pred naše najveće takmičenje: “Uvodni reli sezone, na Jahorini, odradio sam sa novim suvozačem, u novom automobilu. Izgleda da na relaciji “automobil – suvozač – ja” sve funkcioniše kako treba! Zato ćemo na 47. Serbia Rally ponovo voziti Škodu Fabiu R2.

Foto: AMSS

Sinoć, 19. septembra u 20 časova i jedan minut, ceremonijalni start otovrio je na Centralnom gradskom trgu u Užicu predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS), gospodin Mirko Butulija. Na dvodnevnim trkama koje su počele danas, nastupiće ukupno 21 posada. Otvoreni AMS šampionat Srbije ujedno je i šampionat BiH, odakle se za ovo takmičenje prijavilo 6 posada.

Foto: AMSS

Reli se završava u nedelju 21. septembra, proglašenjem pobednika i dodelom nagrada, aboduje se za Evropski reli trofej. Otvoreni šampionat organizuju AMSS i dva vodeća srpska kluba, beogradski „MM Power“ i „Užice Rally Team“. Igor Marković iz “MM Power“ kluba je ispred organizatora izrazio zadovoljstvo odzivom 27 posada do sada, ali i činjenicom da se 47. Serbia Rally vratio pod okrilje AMSS. Čeka nas 12 specijalnih ispita, u subotu šest na tri lokacije i u nedelju takođe šest, na istim lokacijama samo u suprotnom smeru, što u Srbiji odavno nije bila praksa.

Foto: AMSS

Promoter relija je srpski as Dušan Borković, koji se takmiči u WTCC-u, a u subotu je kao predvozač otvorio trku, tako da je publika ovog dvodnevnog spektakla bila u prilici da ga vidi u vožnji i na našim stazam. Sve stručne službe na terenu su uključene radi bezbednosti takmičenja. Saglasnost za takmičenje dali su Ministarstvo omladine i sporta, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture. Na terenu će dežurati ekipe hitne pomoći, vatrogasci, kao i šlep službe AMSS. Na konferenciji u Užicu je saopšteno da će celokupne troškove takmičenja snositi AMSS i AMS Osiguranje jer je, kako su preneli organizatori, dosadašnja partnerska saradnja sa MUP-om Srbije prerasla u komercijalni odnos.

Foto: AMSS

Na ovom reliju učestvuju i Yovana Jovanović i Nataša Tunguz, jedina srpska ženska posada. Kroz razgovor o uspesima i planovima u automobilskom sportu, kojim se za sada u većini bave muškarci, Jovanovićeva je obećala i da će 47. Serbia Rally voziti bez straha od muške konkurencije.

Izvor: AMSS/TopSpeed

Nastavak na TopSpeed.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TopSpeed.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TopSpeed.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.