22.01.2017 ::: Vožnja motocikla po snegu? Za ovog momka to nije problem (foto+video)

Izvor: AutoMagazin, 22.Jan.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

22.01.2017 ::: Vožnja motocikla po snegu? Za ovog momka to nije problem (foto+video)

Marc Marquez, trostruki Moto GP šampion, seo je na svoju Hondu RC213V sa pneumaticima sa "ekserima" i provozao se u austrijskom Kitzbühelu. Deluke kao luda ideja, zare ne?

Zanimljivo, na istom mestu je bolid Formule 1 prošle godine provozao Max Verstappen, za šta je dobio kaznu od 30.000 evra, jer nije imao sve potrebne dozvole.

Naravno, iza ovog zanimljivog poduhvata stoji gigant Red Bull, koji je isto mesto poslao višestrukog Moto GP šampiona. On je na snegom pokrivenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << podlozi provozao uličnu Hondu, koju pokreće četvorocilindarski motor zapremine 1 litra, koji razvija maksimalnu snagu od 245 konjskih snaga.

Naravno, ovo nije idealno prevozno sredstvo za snegom i ledom prekrivenu podlogu, pa je bilo potrebno uraditi nekoliko promena na oslanjanju i montirati pneumatike sa spajkovima (oko 500 spajova). Sam Marquez je rekao, da je bilo veoma teško održati kontrolu nad motociklom.

VIDEO:



Automagazin.rs

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.