20 модерних технологија у аутомобилу које збуњују возаче

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Maj.2023, 08:00

20 модерних технологија у аутомобилу које збуњују возаче

Четири од десет возача сматрају да не искориштавају своје аутомобиле на најбољи начин, јер их збуњује технологија попут темпомата, аутоматизованог паркирања и кочења. Фото: Pexels/Ingo Joseph Више од половине возача (55%) признаје да нису ни схватили да њихов аутомобил има одређене могућности >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << као што је помоћ при скретању у траку (18%) или упозорење за мртви угао (19%) и требало им је минимално шест месеци да их открију.
Више од трећине (68%) од 500 анкетираних власника, који имају аутомобил млађи од две године, признаје да се боре да у потпуности разумеју све што њихов аутомобил може, од спортског начина рада и електронских ручних кочница до повезивања помоћу Блуетоотха или бежично повезивање паметног телефона.
Премда се готово три четвртине (73%) анкетираних описује као технички потковано, 31% каже да се не осећа угодно и сигурно користећи неке од модерних геџета у сопственим возилима.
Истраживање је у Великој Британији наручио Хјундаи, који је такође направио квиз како би открио неискориштени потенцијал модерне технологије у новим аутомобилима и дао возачима знање које им је потребно како би своје искуство поседовања аутомобила учинили угоднијим.
Двадесет модерних технологија у аутомобилу који збуњују возаче: – Темпомат
– Помоћ при паркирању
– Повезивање различитих Bluetooth уређаја
– Спортски начин рада
– Помоћ при останку у саобраћајној траци
– Потпомогнуто кочење
– Различита места прекидача за светла за маглу
– Бежично повезивање/пуњење паметног телефона
– Електронске ручне кочнице
– Сателитска навигација
– Грејани волан
– Контрола климе
– Гласовна активација/препознавање
– Детекција мртвог угла
– Даљинско покретање мотора
– Камера за паркирање уназад
– Аутоматско покретање возила
– Упозорење на мртви угао
– Масажна седишта
– Камера од 360 степени
Kućne amajlije koje u vaš dom i život privlače samo dobre ljudi i dobre stvari

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 20 модерних технологија у аутомобилу које збуњују возаче се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.