ЕУ: У мају регистровано скоро милион нових аутомобила,раст од 18,5 одсто годишње

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jun.2023, 13:05

ЕУ: У мају регистровано скоро милион нових аутомобила,раст од 18,5 одсто годишње

У земљама ЕУ је у мају регистровано скоро милион нових аутомобила, тачније 938.950 возила, што је за 18,5 одсто више у односу на лањски мај, саопштило је данас Удружење европских произвођача аутомобила (АЦЕА). Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Ово је десети узастопни месец раста броја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нових регистрованих аутомобила у ЕУ, додаје АЦЕА.
На свим најважнијим европским тржиштима аутомобила је забележен међугодишњи раст, а он је највећи у Италији – 23,1 одсто, Немачкој – 19,2 одсто, и Француској – 14,8 одсто.
У периоду од јануара до маја је ЕУ тржиште аутомобила порасло за 18,0 одсто, односно за 4,4 милиона возила.
У мају је регистрован највећи број нових возила на бензин – 36,5 одсто, следе хибрид-електрична возила (ХЕВ) – 25,0 одсто, аутомобили на дизел – 14,3 одсто и електрична возила на батерије – 13,8 одсто.
Zbog pukotina na gradskim ulicama hiljade evakuisane na severu Kine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕУ: У мају регистровано скоро милион нових аутомобила,раст од 18,5 одсто годишње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.