Савети како да ваш аутомобил ради несметано и да уштедите новац ове јесени!

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Okt.2023, 17:00

Савети како да ваш аутомобил ради несметано и да уштедите новац ове јесени!

Нова сезона доноси низ нових проблема за власнике аутомобила. Додуше, јесен ове године мало касни због високих температура, али то не значи да не може да ствара непријатност власницима аутомобила. Фото: Pixabay/
kaboompics Али нема разлога за бригу јер постоји низ савета како да ваш >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << аутомобил ради несметано и да уштедите новац.
Лишће отпало са дрвећа може изгледати веома сликовито, али може бити и погубно за ваш аутомобил ако га не очистите довољно брзо. Стога, обавезно предузмите следеће кораке.
Уклоните мокро лишће из аутомобила Можда сте чули за штету коју птичји измет може да нанесе фарби аутомобила, али мокро лишће такође може проузроковати да се кисели сок од дрвета веже за површину аутомобила, оштећујући завршну обраду боје и изазивајући мрље на прозорима. Могуће је очистити мале тачке које се појављују благим трљањем дестилованог сирћета на захваћено подручје. Међутим, ако лишће остане мокро предуго, корекција боје је често једини начин да се поправи оштећење, а то је додатни трошак који се лако може избећи. Континуирано излагање влажном лишћу може чак довести до рђе.
Уклоните лишће са ветробранског стакла Вожња са препрекама на шофершајбни је кршење закона. Зато одвојите време да очистите лишће са свог ветробранског стакла како бисте били сигурни да возите безбедно и уштедите новац.
Редовно отварајте поклопац мотора да бисте очистили листове Редовно отварање хаубе да бисте очистили лишће је невероватно важно да бисте били безбедни током вожње. Листови се често могу заглавити у многим деловима вашег возила. Ако зачепе радијатор, то може довести до проблема са прегревањем јер вентилатори увлаче ваздух и одлази у радијатор. Обавезно редовно проверавајте доњу решетку и хладњак да бисте уклонили све остатке листова. Игнорисање листова на овим деловима може довести до прегревања мотора или оштећења хладњака. Ако су делови листова заглављени иза решетке и ван домашаја, обавезно их однесите професионалцу на чишћење. Такође, топлота из мотора суши лишће, што може деловати као покретач ватре. 
Заустављање кондензације на ветробранском стаклу Како се приближава хладније време, појављују се познате сцене кондензације на ветробранским стаклима и прозорима. Ово може бити изазовно када сте у журби и морате да сачекате да се ваше ветробранско стакло потпуно одмагли. Као што смо раније поменули, ветробранска стакла морају бити чиста и видљива. Одвојите време да преусмерите вентилацију вашег аутомобила на шофершајбну или инвестирајте у торбу за одмагљивање аутомобила која брзо чисти прозоре.
Проверите сијалице у аутомобилу Магловито време, киша и тамније ноћи значе да је видљивост на путу смањена. Уверите се да су сијалице у вашем аутомобилу исправне пре него што кренете на пут. Ово није важно само за вашу сопствену безбедност, већ и за безбедност других учесника у саобраћају.
Inovacije koje ubzano menjaju automobile

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Савети како да ваш аутомобил ради несметано и да уштедите новац ове јесени! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.