Хибридни аутомобили и електрична возила кинеског произвођача стижу у Србију

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 07:30

Хибридни аутомобили и електрична возила кинеског произвођача стижу у Србију

Србија и Кина дужи низ година успешно сарађују по питању бројних пројеката у многима областима друштвеног живота, а сарадња постоји не само међу јавним установама и државним институцијама, већ се тесно развија и унутар приватног сектора. Фото: Unsplash/Mikes-Photography На српско аутомобилско >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тржиште вратио се познати кинески произвођач аутомобила, који је одабрао Србију као прву земљу у Европи за продају својих нових хибридних и електричних возила.
Кинески аутомобилски бренд „Chery“ први је по извозу путничких аутомобила из Кине, а у тој земљи је међу 10 највећих ауто-произвођача. После 26 година постојања, присутан је у више од 80 земаља и региона, а у компанији наводе да имају поверење више од 11 милиона купаца. Данас смо коначно дошли у Србију. Мислим да није реч само о новим брендовима аутомобила на српском тржишту, већ је то и симбол ближих веза између Србије и Кине као пријатеља“, изјавио је Тим Ђа, директор сектора извоза компаније „Chery International“ за Источну Европу.
У Београду представљају три нова модела.
„Могу да кажем да су врхунског квалитета, дизајна, технологије, коју не можете замислити ни у једном аутомобилу који се сада вози по српским путевима. Он прича са Вама, он ради за Вас и вози Вас – веома сигурно“, каже Славц Хабич, генерални директор компаније „Гранд Моторс“.
Куповину хибридних и електричних возила у Србији четврту годину заредом субвенционише Министарство заштите животне средине. Уз повећање износа субвенција, расте и број пријављених.
„Ове године бележимо рекордан број пријава на јавни позив за субвенционисану набавку возила на електрични и хибридни погон, јер је само за прва три месеца 2023. године број пријава готово достигао укупан број купљених еколошких возила 2022. године, а наглашавам да јавни позив и даље траје“, истиче Сара Павков, државна секретарка Министарства заштите животне средине. Уз подршку државе, досад је купљено више од 1.500 нових еколошких возила, за шта је из државне касе издвојено више од 840 милиона динара.
Ердоган: Нико не може да поквари односе Русије и Турске

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хибридни аутомобили и електрична возила кинеског произвођача стижу у Србију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.