Зашто нови аутомобили нису квалитетни као некада?

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jul.2023, 13:01

Зашто нови аутомобили нису квалитетни као некада?

Пад квалитета нових возила и даље је присутан у индустрији, показује најновије истраживање. Фото: Pexels/Pixabay Иако у свету постоји велики број истраживања и анкета о квалитету возила, свега је неколико оних који имају дугу традицију, а међу њма је J.D. Power Initial Quality Study.
Истраживање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о квалитету возила, проблемима и кваровима спроведено је на великој бази испитаника, власника нових возила. Шта показује ово истраживање спроведено у САД?
Пад квалитета нових возила и даље је присутан у индустрији. Трећу годину заредом власници пријављују све више проблема са својим новим аутомобилима.
Углавном се ради о кваровима и проблемима везаним за нове технологије. Сада долази најзанимљивији део – брендови који су годинама обично били у доњем делу рангирања дошли су до врха.
Много је ситница које доприносе проблемима квалитета нових аутомобила, осим проблема са мултимедијалним системом, ту су и кварови на квакама на вратима (оним које се увлаче у каросерију), које су све чешће у новим (електричним) аутомобилима, и бежичним пуњачима за мобилне телефоне.
Студија рангира произвођаче аутомобила према броју проблема пријављених од стране власника на 100 возила. Ови проблеми укључују било шта, од мултимедије, контрола и дисплеја, до система помоћи у вожњи, као и нових погонских склопова аутомобила.
Просечан број пријављених проблема био је 192 ове године, у поређењу са 180 прошле године (2022) и 162 године раније (2021). Дакле, према овом истраживању, квалитет опада.
Иако су Тесла и Полестар званично изостављени из студије јер нису испунили све услове, два произвођача електричних возила имала су 257, односно 313 проблема на 100 возила. Ово је знатно изнад просека студије, односно није баш добра вест за ове произвођаче.
Занимљиво је шта се десило са брендом Алфа Ромео, који скоро да је доспео на прво место? Матична компанија Stellantis је наводно успела да унапреди своје појединачне брендове као што су Dodge и Алфа јер су многи модели исти као прошле године и имали су времена да их побољшају.
Иначе, током истраживања испитују се власници нових возила, односно возила из актуелне моделске године. Ове године у анкети је учествовало више од 93 хиљаде власника аутомобила.
Osam loših navika zbog kojih stalno kuburite sa novcem: Prepoznajte ih i oslobodite ih se na vreme

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто нови аутомобили нису квалитетни као некада? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.