Тесла жели да производи електричне аутомобиле и батерије у Индији

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 10:35

Тесла жели да производи електричне аутомобиле и батерије у Индији

Компанија Тесла је изразила жељу да производи електричне аутомобиле и батерије у Индији. Фото: Танјуг/David Zalubowski Представници Тесле су разговарали са индијским владиним званичницима о подстицајима које Индија нуди компанијама, као и о модалитетима сарадње, рекао је добро упућен >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << извор за Ројтерс.
Разговарало се и о индијским увозним таксама на аутомобиле, а представници Тесле су пре свега желели да сазнају више о локалним подстицајима за изградњу нове фабрике електричних возила, додао је исти извор.
Прошлогодишњи преговори између Тесле и Индије нису били плодоносни. Компанија Тесла је од Њу Делхија тада тражила да снизи царине за увоз аутомобила, али Индија то није прихватила, подсећа британска агенција.
Индија је прошле године хтела да Тесла производи електрична возила у тој земљи, међутим, америчка компанија је желела да прво тестира индијско тржиште електричним аутомобилима из увоза.
I kad su na parkingu električna vozila troše energiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тесла жели да производи електричне аутомобиле и батерије у Индији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.