Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Maj.2023, 20:14

Тесла повлачи више од милион аутомобила из Кине због уоченог дефекта

Компанија за производњу аутомобила Тесла повукла је практично сваки аутомобил из Кине због уочених дефекта. Који повећавају ризик од судара и опште опасности на друму. Фото: Pixabay/capitalstreet_fx06 Како наводи Блумберг, дефект се односи на Теслин систем регенеративног кочења, који користи >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << енергију створену када возачи скину ногу са папучице гаса и када се на тај начин енергија, уместо да се расипа, враћа назад у акумулатор аутомобила.
Додаје се да дефектна возила не омогућавају возачима да подесе интезитет регенеративног кочења. Не упозоравају возаче када предуго држе ногу на папучици за гас, што повећава вероватноћу погрешног коришћења педала.
Софтверска исправка ће омогућити возачима да подесе интензитет регенеративног кочења и подесе фабрички подразумевано стање система. Након тог апдејта, возила ће такође почети да обавештавају возаче када су дуже време притискали гас.
Блумберг подсећа да је Тесла неколико пута била на удару критика јавности у Кини због возача који су тврдили да је у њиховим аутомобилима било проблема са убрзањем и кочењем.
Cene litijuma i dalje rastu, kao i kineska potražnja za novim električnim vozilima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тесла повлачи више од милион аутомобила из Кине због уоченог дефекта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.