Не би требало да држите ове ствари у аутомобилима током зиме

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jan.2023, 20:00

Не би требало да држите ове ствари у аутомобилима током зиме

Oткривамо вам које ствари не би требало да држите дуго у аутомобилу током хладних дана. Фото: Pixabay/qimono Лекови Остављати лекове на рецепт у аутомобилу преко ноћи током зиме није добро. Тврде таблете и капсуле би требало да буду најмање погођене, али активне хемикалије у течностима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и ињекцијама могу бити измењене ниском температуром и могу се брзо разградити. Возачи стога увек треба да чувају своје лекове на собној температури да би одржали његову ефикасност.
Газирана пића Газирано пиће ће се ширити док се смрзава и врши притисак на растворени CО2 унутра, тако да амбалажа може да пукне.
Наочаре Ако возачи оставе своје наочаре или чак наочаре за сунце у аутомобилу током зимских месеци, могу открити да рамови постају подложнији ломљењу. Екстремно ниске температуре могу оштетити сочива тако што их протежу и скупљају, што доводи до изобличења. Возачи могу да чувају наочаре у кутији или да их унесу у кућу/стан након путовања.
Музички инструменти Музичке инструменте увек треба уносити унутра како их не би оштетила хладноћа. Виолине, гитаре и виолончела и други дрвени инструменти су подложни скупљању и ширењу на ниским температурама, што ће оштетити или разбити спојеве лепка. Батерије ће остати без струје због ниске температуре која утиче на електрохемијске реакције унутар батерије, а алкалне батерије могу чак и да пукну и исцуре.
Електронски уређаји Лаптопи и други електронски уређаји ће проћи једнако лоше као што су њихове литијум-јонске батерије угрожене због хладног времена.
Zašto nije pametno držati nogu na kvačilu tokom vožnje?

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Не би требало да држите ове ствари у аутомобилима током зиме се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.