Порше постао највреднији произвођач аутомобила у Европи

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2022, 15:56

Порше постао највреднији произвођач аутомобила у Европи

Порше је истиснуо данас матичну компанију Фолксваген са трона и постао највреднији произвођач аутомобила у Европи. Фото: Unsplash/Valdemaras Januška Новоуврштене акције овог произвођача спортских аутомобила скочиле су на преподневном трговању на Франкфуртској берзи на 93 евра, чиме је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << његова тржишна капитализација достигла 85 милијарди евра, извештава Ројтерс.
Цена акција Поршеа је, након пада на 81 евро у понедељак испод нивоа на прошлонедељној Инцијалној јавној понуди (ИПО), поново добила замајац јер су инвестиционе банке које су биле укључене у његово листирање купиле скоро 3,8 милиона акција за 312,8 милиона евра у оквиру тзв. опције „зелена ципела“, која даје право дебитанту на берзи да емитује и прода инвеститорима више акција него што је првобитно најављено. На другом месту листе највреднијих европских компанија је Фолксваген са тржишном вредношћу од 77,7 милијарди евра, а трећи је Мерцедес-Бенц са 57,2 милијарде евра..
Sve više evozila i epunjača, sledi manja putarina

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Порше постао највреднији произвођач аутомобила у Европи се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.