Јапанске компаније Нисан и Хонда удружују снаге у развоју електричних аутомобила

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Mar.2024, 15:16

Јапанске компаније Нисан и Хонда удружују снаге у развоју електричних аутомобила

Јапанске компаније Нисан мотор и Хонда мотор објавиле су данас да су започеле студију изводљивости за стратешко партнерство у производњи електричних аутомобила и софтверских технологија. Фото: Танјуг/Kyodo News via AP Фирме желе да овим потезом смање трошкове и побољшају конкурентност >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да би се суочиле са моћним ривалима из иностранства као што су Тесла или кинески BYD, преноси Кјодо њуз.
„Удруживањем знања и искустава ћемо моћи да створимо нове вредности“, изјавио је председник Нисана Макото Учида. Са његовом тврдњом се сложио челник Хонде Тошихиро Мибе.
„Не можемо више да се боримо у постојећем оквиру пошто се индустрија брзо мења“, навео је Мибе. Учида је нагласио да партнерство са Хондом ништа не мења на функционисању досадашње Алијансе Рено-Нисан-Мицубиши, додавши је могуће проширити сарадњу са Хондом и на друге чланове Алијансе.
Мибе сматра да су потези новијих играча на тржишту електричних аутомобила „изузетно снажни и жустри“. „Ако не можемо да одговоримо на промену, бићемо збрисани“, закључио је председник Хонде.
Ograničenje uvoza ulja i margarina primenjuje se od 16. marta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапанске компаније Нисан и Хонда удружују снаге у развоју електричних аутомобила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.