Половним аутомобилима и прошле године расла цена, слично се очекује и ове, а ево и зашто

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 18:00

Половним аутомобилима и прошле године расла цена, слично се очекује и ове, а ево и зашто

Тржиште половних аутомобила у претходним годинама прати константан раст цена, па тако многи купци, а и продавци, већ годинама гледају исте аутомобиле, исте старости, али и исте цене. Зашто је то тако? Фото: Градске инфо Просечна цена половног аутомобила оглашеног за продају у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Србији је скоро 10.000 евра, док је пре годину дана та цифра износила око 8.400 евра. То представља раст цена од око 18% процената, што потврђују са сајта Половни аутомобили, где се тренутно налази 73.000 оглашених путничких возила.
Цене расту континуирано, из месеца у месец, без пада, а због чега? Фото: PrtSc/polovniautomobili.com Као и за сва друга поскупљења, разлози су слични. Светска геополитичка ситуација, ратни сукоби, инфлација која је присутна у великом броју држава из којих аутомобили најчешће долазе код нас само су неки од фактора.
Постоје и они домаћи, а то су повећани трошкови увоза, па је тако сваки увезени аутомобил бар 200 евра скупљи за увозника, који је најчешће и продавац тог возила у будућности.
Према анкети сајта Половни аутомобили, продавци аутомобила у Србији верују да ће цене расти и у 2024. години.
Шта то значи за потенцијалне купце? Фото: Градске инфо Куповина аутомобила никада није лака одлука, а процена тржишта компликована је чак и за најстручније из те области.
Велики број испитаника анкете сајта Половни ауотомобили навео је да привремено одлаже куповину, док су неки и потпуно одустали.
Иако ништа није сигурно, шансе да се тржишне цене аутомобила врате на стање у ком су биле пре 6-7 година су мале, па је тако све теже уграбити „праву прилику“ и купити добар аутомобил за мали новац.
Оваква ситуација можда највише одговара онима који имају вишак у свом возном парку, јер је појединим, а поготово ретким или популарним моделима у последње време значајно порасла цена.
Kako prodati automobil: Internet sajtovi, društvene mreže, papir na staklu – koje su sve opcije?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Половним аутомобилима и прошле године расла цена, слично се очекује и ове, а ево и зашто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.