КЦНА: Ким Џонг Ун добио на поклон од Путина аутомобил

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 10:47

КЦНА: Ким Џонг Ун добио на поклон од Путина аутомобил

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун добио је на поклон аутомобил од руског председника Владимира Путина „за личну употребу“. Фото: Танјуг/Vladimir Smirnov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File Како наводи Ројтерс, две земље су се зближиле након што су се Ким и Путин сусрели у септембру и обећали да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ће радити на сарадњи у свим областима, док је у исто време, како се додаје, јачала међународна изолација против њих – против Русије због рата у Украјини, а против Северне Кореје због развоја нуклеарног оружја.
Руски аутомобил је достављен Кимовим помоћницима 18. фебруара, пренела је севернокорејска новинска агенција КЦНА.
Кимова сестра је „љубазно рекла руској страни да се Ким Џонг Ун захваљује Путину“, наводећи да поклон очигледно показује да постоје посебни лични односи између двојице лидера, наводи КЦНА.
За Кима се верује да је велики љубитељ аутомобила и да има колекцију луксузних аутомобила који су прокријумчарени у Северну Кореју.
У септембру, током посете руској свемирској лансирној станици на далеком истоку Русије, Ким је разгледао Путинову председничку лимузину „аурус сенат“.
Ким се на место сурета довезао лимузином „мајбах“, која је пребачена специјалним возом из Пјонгјанга.
Ким је виђен и у још неколико луксузних аутомобила, попут „мерцедеса“, „ролс-ројс фантома“ и „лексуса“.
 
Lavrov u Latinskoj Americi, sa predsednikom Kube o strateškom partnerstvu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак КЦНА: Ким Џонг Ун добио на поклон од Путина аутомобил се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.