Vozaču audija koji je usmtio dvoje u Nišu produžen pritvor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021, 17:45

Vozaču 'audija' koji je usmtio dvoje u Nišu produžen pritvor

Osnovni sud u Nišu produžio je danas za još 30 dana pritvor Nemanji Stamenkoviću (19) iz Beograda, optuženom da je vozeći „audi“ 4. januara na Bulevaru Medijana u Nišu izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su stradali pešaci A.P. (12) i D. (48).

Pritvor mu je na predlog tužilaštva produžilo krivično vanpretresno veće suda zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, rekao je Tanjugu portparol Osnovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << suda u Nišu Vladimir Rakonjac.

Optužnim predlogom koji je protiv Stamenkovića sudu juče podnelo Osnovno javno tužilaštvo u Nišu on se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Tužilaštvo je u predlogu zatražilo od suda da okrivljenog osudi na maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za krivično delo za koje se tereti, kao i zabranu upravljanja motonim vozilom od pet godina.

Pošto je u pitanju optužni predlog, a ne optužnica, sud bi uskoro trebalo da zakaže početak suđenja.

N.S. se sumnjiči da je 4. januara oko 21 sat na Bulevaru Medijana automobilom izleteo na trotoar i udario dvojicu prolaznika, od kojih je dečak od 12 godina preminuo na licu mesta, a 48-godišnji muškarac u bolnici.

Zbog ove nesreće u Nišu održani protesti građana kojima su Nišlije želele da skrenu pažnju na nesreće u saobraćaju, za koje smatraju da nisu adekvatno kažnjene.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.