Vatromet noviteta na sajmu automobila u Frankfurtu

Izvor: Blic, 14.Sep.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatromet noviteta na sajmu automobila u Frankfurtu

Frankfurtski sajam automobila počeo je juče na opšte zadovoljstvo svih zaljubljenika u četvorotočkaše. Ova prestižna manifestacija ove godine donosi brojne novitete koje će predstaviti preko hiljadu izlagača iz 32 zemlje sveta, a najvažniji među njima pripremili su čak 89 svetskih premijera.

Jaguarov koncept "C-X16"

Folksvagen je, prateći globalni trend smanjivanja troškova, dimenzija i potrošnje, predstavio „ap!”, mali gradski automobil od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojeg očekuje bum na tržištu, dok je Audi predstavio svoju viziju ultra lakog "urbanog ratnika". Pogledajte fotogaleriju!

Automobile visoke klase predvodi Mercedes „b klase”, dok su tu i nova „honda sivik” i „mazda MX-5”, kao potvrde da se japanski proizvođači ne predaju posle prirodnih katastrofa koje su u jednom trenutku potpuno zaustavile proizvodnju.

Još jedan Mercedesov novitet je imao zapaženi nastup. Radi se o konceptu „F 125", koji je vizija budućeg izgleda luksuznog sedana ovog proizvođača. Pošto su prve konture najavljivale limuzinu sa četvoro vrata, a „F 125" se javnosti predstavio kao kupe sa dvoje vrata, pretpostavlja se da je on najava čitave buduće grane luksuznih automobila iz Štutgarta.

Mercedesov koncept "F 125"

Za to vreme, pojava Sitroenovog „tubika" u Frankfurtu izazvala je oprečne reakcije. Za nekoga, to je najružniji koncept ikada predstavljen, dok je za druge on sasvim realna vizija „šatla" budućnosti. Izgledom, on je naslednik legendarnog „tipa H", a u sebi krije haj-tek sisteme koji će olakšati prevoz, pa čak poslužiti i kao mobilna kancelarija uspešnim biznismenima.

Opširnije možete pročitati na sajtu 24sata

Povezane vesti: Proizvođači automobila prkose krizi na sajmu u Frankfurtu „BMW koncept M5“ u Šangaju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.