Sombor dobija industrijsku zonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor dobija industrijsku zonu

U slovenačkom pogonu "Guma S" u Somboru već godinu dana se proizvode delovi za automobilska preduzeća Audi, Ferari, ali i delovi za veš mašine i sušilice. Pogon je danas posetio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

"Zapadnobački okrug stagnira kada je reč o investicijama, pa je ovakva proizvodnja gumenih delova za svetsku auto industriju i industriju bele tehnike značajna za Vojvodinu", istakao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednik Pokrajinske vlade.

"Veoma sam zadovoljan, jer smo ovde, u napuštenom objektu kompanije Boreli, imali prilike da vidimo, a to je ono o čemu smo razgovarali godinu dana u nazad, jednu modernu fabriku slovenačke kompanije Siliko koja je uložila 1,5 milion evra, zapošljava oko sedamdeset radnika. Spremna je da ulaže dodatno novca i da ulaže u dodatno opremanje u nove pogone, ovo je početak jedne zdrave privredne priče", rekao je Mirović.

Predsednik Pokrajinske vlade najvio je i veliku investiciju u Sombor.

"Počinjemo sa izgradnjom prve industrijske zone u Somboru. I to industrijske zone sa svim aspektima i kada je reč o izgradnji saobraćajnica i komunalne infrastrukture", rekao je Mirović.

Početnim rezultatima zadovoljan je i Janez Koprivšek, vlasnik fabrike.

"Uspelo nam je ove godine ostvariti neku stabilnu proizvodnju, da smo obučili ljude, spremali prostorije iako još nisu naše. Nadam se da ćemo korak po korak proširiti proizvodnju", ističe Koprivšek.

Nemanja Lečić je jedan od sedamdeset radnika koji od dolaska slovenačke kompanije Siliko u Sombor radi u pogonu "Guma S". Kaže do sada se već navikao i zadovoljan je.

"Radim već skoro godinu dana. Bio sam na birou deset godina. Prvi posao da sam prijavljen. Nije loše, plata redovna svakog petnaestog", kaže Lečić.

Kako je najavljeno, prve mašine u industrijskoj zoni počeće sa radovima do kraja meseca.
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović najavio izgradnju industrijske zone u Somboru

Izvor: RTS, 14.Sep.2018

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je fabriku "Guma-S" u Somboru, pogon slovenačke kompanije "Siliko" i najavio tom prilikom izgradnju prve industrijske zone u ovom gradu. . Fabrika "Guma-S" investicija je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.