Snimljen novi audi S8 (FOTO)

Izvor: Mondo, 25.Apr.2018, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snimljen novi "audi S8" (FOTO)

Sportska limuzina se sprema na Nirburgringu za premijeru zakazanu za sledeću godinu

Foto: promo/Audi AG "audi S8"

"Audi A8" predstavlja sam vrh Audijeve ponude. A šta je onda model "S8"?

To je sportska verzija čuvene limuzine koja je posebno cenjena među ljubiteljima skupih, luksuznih, ali pre svega sportskih mašina.

Pogledajte galeriju aktuelnog i prvog "audija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << S8":

Četvrta generacija modela "A8" je stigla prošle godine, a naredne nam stiže i njegova pomenuta sportska verzija.

Mercedes A-Class sedan, Range Rover 6x6, Audi S8 spy shots: Today's Car News https://t.co/gZpD88r1ajpic.twitter.com/pRnAPSmW10

— MotorAuthority (@motorauthority) 24. април 2018.

Nedavno je da Nirburgringu uhvaćen prototip "es-osmice" koji se razlikuje od osnovnog modela, na prvi pogled, po četiri izduva sa zadnje strane i poboljšanim kočnicama. Kako piše portal Motor Autoriti, finalni "S8" će verovatno imati izmenjen, kako prednji, tako i zadnji deo.

Specifikacije najbitnije komponente, smeštene ispod haube, za sada nisu poznati, ali se pretpostavlja da će to biti 4-litarski V8 sa dva turbo punjača, koji će snagu prenositi na sva četiri točka preko osmostepene automatike. Snaga i dalje aktuelnog "audija S8" iznosi 520 KS, pa se očekuje da njegov naslednik imati nešto jači motor, koji će sigurno biti potpomognut nekom elektrikom.

Podsetimo da je tu i najjači "S8" sa sufiksom "plus" sa motorom koji razvija 605 "konja". I ovaj model bi trebalo da dobije "e-tron" bedž kada krenu da mu se ugrađuje hibrid iz "poršea panamere turbo S e-hibrid".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.