Potpuno novi SUV iz Folksvagena (FOTO)

Izvor: Mondo, 30.Okt.2018, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuno novi SUV iz Folksvagena (FOTO)

Modelom "T-kros" manija zvana SUV je kompletirana, barem što se tiče Folksvagena.

Novi model se priključio Folksvagenovoj porodici "terenaca", koju čine "T-rok", "tiguan" i "tuareg". I to ne samo oblikom karoserije, već i dizajnom, koji ga čini većim nego što on stvarno jeste.

Automobil će praviti na modularnoj platformi MQB A0, na kojoj se već prave "VW polo", "audi A1" i Seatovi modeli "arona" i "ibica".

Ovaj gradski krosover, dužine 4,11 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << metara, ima međuosovinsko rastojanje od 2,56 metara, pa, barem tako tvrdi proizvođač, može da bez problema primi pet odraslih putnika. Uz to, gepek je zapremine od 385 do 455 litara, u zavisnosti od položaja zadnjih sedišta koja se mogu pomerati 14 cm napred-nazad.

Kada se preklopi zadnji naslon, dobija se prostor impresivne zapremine od 1.280 litara.

Očekivano, vozač može na raspolaganju imati kompletno "ekransko" okruženje sa displejima instrument table i info-zabavnog sistema, koji veoma podseća na rešenje iz novog "pola", a tu su i neki dodaci, poput bežičnog punjača kompatibilnih pametnih telefona.

Kupcima će na raspolaganju biti četiti EURO 6b motora – tri benzinca od 95, 115 i 150 KS, kao i jedan dizelaš, 1.6 TDI 95 KS.

Da je reč o gradskom automobilu govori i podatak da je dostupan isključivo pogon na prednjim točkovima, do kojih se snaga prenosi 5- i 6-stepenim ručnim menjačem, kao i sedmostepenom automatikom.

Prodaja "T-krosa" počinje naredne godine po početnoj ceni od oko 18.000 evra.


Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.