ODUSTALI: Audi neće praviti električnu verziju A8 modela

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2020, 21:44

ODUSTALI: Audi neće praviti električnu verziju A8 modela

Ipak ne...

Šef Audijevog odeljenja za razvoj Hans-Joachim Rothenpieler u najnovijoj izjavi za medije potvrdio je da Audi odustaje od planova za proizvodnju modela A8 naredne generacije koji bi pokretali samo elektromotori, ali će se kupcima njihove reprezentativne limuzine uskoro ponuditi nedavno predstavljena hibridna "plug in“ verzija s povećanim kapacitetom baterija.

Suprotno najavama najbliže konkurencije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (BMW i Mercedes-Benz) u kojima se za narednu generaciju njihovih najvećih limuzina pominju i verzije koje će pokretati samo struja, Audi svoje elektropokretane modele za sada vidi samo u formi SUV/crossovera, jer u Ingolstadtu smatraju da će modeli takvog koncepta i dalje ostati među najtraženijim opcijama.

Nije isključena mogućnost da će i naredne generacije modela kao što su TT i R8 biti bez podrške motora s unutrašnjim sagorevanjem.

Aktuelni hibridni "plug in“ Audi A8 60 TFSIe pokreće trolitarski turbobenzinski V6 motor koji u kombinaciji s elektromotorom raspolaže s 450 konjskih snaga i 700 Nm najvećeg obrtnog momenta. Prema WLTP standardima sadašnji kapacitet baterija je dovoljan za prelazak 40 kilometara, a autonomija koju će obezbediti kapacitetnije baterije još uvek nije poznata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.