Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmoćniji "audi" svih vremena

Najsnažniji Audijev serijski model, nazvan "R8 Competition", biće predstavljen na sajmu automobila u Los Anđelesu, a nemački proizvođač će izraditi samo 60 primeraka.

Za pogon je zadužen poznati 5.2 V10 motor koji pokreće i neke Lamborginijeve automobile. Ova jedinica razvija 570 KS, a spojena je na popularni 7-stepeni S tronic menjač, i na pogon na sve točkove. Ubrzanje od 0 to 96 km/h je 3,2 sekunde, a maksimalna brzina 320 km/h.

Audi R8 Competition >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je nadahnut trkačkim automobilom R8 LMS, a ima i neke delove od ugljeničnih vlakana kao što su zadnji difuzor, zadnje krilo, kućišta retrovizora i prednji spojler. Iza sjajnocrnih aluminijumskih naplataka mogu se videti keramičke kočnice i crvena kočiona klešta.

Ovaj model će biti proizveden u samo 60 primeraka i biće dostupan samo u SAD. Detalji o ceni nisu saopšteni.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.