Izvor: Nacionalna klasa, 23.Jun.2013, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Mans: Audi pobednik, Toyota na drugom mestu

Posada Audija sa startnim brojem 2 u sastavu Tom Kristensen, Allan McNish i Loic Duval je uspela da dođe do pobede na trci 24h Le Mana. Audijeva posada je za 24 časa prešla 348 krugova i trku je završila sa jednim krugom prednosti ispred drugoplasirane Toyote. Posle drame u poslednjm satima trke Audiju je pripalo i treće mesto koje je samo 4 sata pred kraj držala druga Toyota TS 030 prototip. U LMP2 klasi slavila je OAK Racing posada abrojem 35, dok su pobede u GT Pro i GT Am klasi pripale Porsche posadama. Ipak, 90-godišnjica održavanja trka na Lemanu i 81. trka po redu ostaće upamćena po pogibiji Allan Simonsena još na samom početku trke.
Pogledaj vesti o: Audi,   Porsche

Nastavak na Nacionalna klasa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Porsche 911 RSR ostvario ubedljiv rezultat na trci 24 časa LeMansa

Izvor: Moto.rs, 24.Jun.2013, 09:59

Na trci 24 časa LeMansa, novi Porsche 911 RSR model koji pripada Porsche AG Team Manthey timu sa Porsche fabrički vozačima Romain Dumasom, Marc Liebom i Richardom Leitzom je uspeo da pobedi u visoko konkurentnoj GTE Pro klasi snažne protivnike kao što su timovi koji su vozili modele brendova...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.