IMAJU VELIKE PLANOVE: Hoće da prave mali gradski EV

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMAJU VELIKE PLANOVE: Hoće da prave mali gradski EV

Stiže novi audi...

Volkswagen Group oobjavila je da će u bliskoj budućnosti napraviti mali, gradski, Audi EV.

It’ll be interesting to see if Tesla releases a smaller EV w/in Audi’s release window as rumored with the Shanghai render. 3 years is a long time for tech to evolve and factories to become more efficient. Wouldn’t be surprised if both Shanghai and Berlin are making these in 2021 pic.twitter.com/Dgib1iPQZF
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
— Vader3 (@Vader318) February 17, 2020

Ovi mali gradski automobili bi bili i mali i jeftini, a prvi bi trebao da stigne 2023. godine sa nekoliko opcija u vidu baterija od minimalno 200 kilometara pređenih po jednom punjenju.

Ukoliko se to dogodi, automobil bi imao električni motor koji će moći da proizvede 170 KS, iako ti detalji i dalje nisu pouzdani priča se o bateriji od 65 kWh.

-Definitivno je to nešto što imamo u planu. Možda ga još uvek nismo kompletno dizajnirali, ali u bliskoj budućnosti bi sve trebalo da bude gotovo. Imamo toliko mnogo opcija i toliko različitih platformi na raspolaganju, pa ćemo uskoro imati i više informacija-, rečeno je iz Audija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.