Hibridni pogon za novi Audi A6

Izvor: AutoBlog, 24.Jan.2011, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hibridni pogon za novi Audi A6

Na Sajmu automobila u Detroitu predstavljen je A6 hybrid. To će biti drugi hibridno pogonjeni model u Audi ponudi, posle Q5 hybrid modela.A6 hybrid pokreće 2.0 TFSI agregat sa 211KS uparen sa elektro motorom snage 33kW (45KS) i 211Nm obrtnog momenta. Elektro motor se nalazi odmah iza benzinskog agregata i povezan je direktno na modifikovani 8-stepeni tiptronic   menjač. Snaga oba motora se šalje na prednju osovinu.U prtljažnom prostoru se nalaze litijum-jonske baterije zaštićene posebnom ojačanom strukturom sposobnom da zaštiti baterije u slučaju udesa. Baterije imaju kapacitet od 1,3 kWh, a mogu maksimalno isporučiti 39kW. U zavisnosti od situacije, baterije se...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Audi A6 hybrid

Izvor: Economy.rs, 25.Jan.2011, 00:18

Na Sajmu automobila u Detroitu predstavljen je A6 hybrid. To će biti drugi hibridno pogonjeni model u Audi ponudi, posle Q5 hybrid modela.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.