Izvor: RTS, 19.Apr.2021, 17:22

Borković za RTS: Pred velikim sam izazovom ali očekujem najbolje

Naš najbolji automobilista Dušan Borković ove sezone voziće evropski TCR šampionat, za titulu najboljeg na Starom kontinentu. Nastupaće u automobilu Audi sa brojem 62. Uoči polaska za Budimpeštu, gde će se narednih dana bolje upoznati i sa automobilom i sa timom, Dušan Borković je gost Jutarnjeg programa.
Bićeš deo prošlogodišnjeg šampionskog tima TCR Evropa što je velika čast >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i odgovornost, da li si imao neke nedoumice da prihvatiš ovu ponudu?

"Pre svega imao sam zbog korone. Prošle godine nismo uopšte znali šta će se dešavati uopšte sa sportom. Pa kad su krenule trke imali smo problema, da kažem, kako da osmislimo koji šampionat voziti zbog putovanja i svega ostalog. I onda sam vozio samo istočni deo Evrope s obzirom na to da je bilo lakše za tim i putovanje. I za mene jer ja volim da idem na trke sa porodicom. Od kad sam dobio ćerkicu ona mi daje tu pozitivnu energiju i džabe sve ovo što ja radim ako nemam podršku od nje i ona ne vidi šta to tata radi.", rekao je Borković.
Naš automobilista je istakao da je pred njim veliki izazov i izuzetno velika konkurencija od čak 25 takmičara koji mogu da pobede i zato je nezahvalno davati bilo kakve prognoze. Veliki je uspeh uopšte ući u takav šampionat, a plasirati se među prvih deset je ogroman uspeh.
Dušan Borković je govorio o mnogim detaljima i specifičnostima šampionata, stazama na kojima će se voziti, kao i o svojim timskim kolegama.
"Nisam vozio jedino na stari u Nemačkoj i to će biti jedna nepoznanica. I automobil nisam vozio, nisam mogao da ga testiram zbog ove situacije, a ovih dana ću ići da mi nameste prvo sedišta jer zbog visine imam problem sa tim. Do sada sam se jako dobro privikavao na kola a i imaću jako dobre inženjere uz sebe, mehaničare i ceo tim. Ne mogu da dajem obećanje da ću već od prve trke da pobedim ali nadam se da ulazim u prvih deset i da kada bih ušao među prvih pet do kraja sezone to bi bila zaista velika stvar i za mene i našu zemlju, obzirom da će to ići na RTS-u i na oko 180 televizija širom sveta.", istakao je Borković.
Za kraj razgovora Borković je sa stručne strane prokomentarisao i dešavanja u Formuli 1 i poredeći prošlogodišnju i ovu sezonu konstatovao da se njemu više dopadaju drugi šampionati.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.