Bačena bomba na Kikovićev „audi“

Izvor: Blic, 06.Maj.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačena bomba na Kikovićev „audi“

BANJALUKA – U eksploziji bombe u banjalučkom naselju Borik juče rano ujutru oštećen je „audi A6", vlasništvo „Železnica RS", inače službeni automobil bivšeg izvršnog direktora za poslove saobraćaja u ovom preduzeću Milana Kikovića. U eksploziji su oštećena i vozila „fiat" vlasništvo B.P, „reno" vlasništvo N.S. i prozorska stakla na stanu u neposrednoj blizini mesta ekspolozije, a povređenih nije bilo

Zbog napada na njegov službeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << automobil i anonimnih pretnji smrću upućenih njemu i njegovoj porodici posredstvom mobilnog telefona ukoliko bude svedočio u predmetu optuženih za finansijske zloupotrebe u preduzeću „Železnice RS", Kiković je juče razgovarao i sa tužiocem i krim-inspektorima koji vode ovu istragu.

Kiković nije mogao sa sigurnošću da tvrdi ko je bacio bombu na njegov „audi", ali kaže da je osim anonimnih, dobio i pretnju jednog od članova Nadzornog odbora ŽRS, jer je odbio njegovu ponudu da „sudeluje u krađi".

„Ne bih želeo da kažem njegovo ime, ali mi je ta osoba, inače sklona nasilništvu, sa svog mobilnog telefona poslala sms poruku kako 'može biti gori od kriminalca’. Ne znam da li je on stvarno bio u stanju da tako nešto uradi, ali mi je nakon što sam odbio da sudelujem u kriminalu, jasno rekao da će se okrenuti protiv mene", kaže Kiković.

S druge strane, Kiković smatra da je zbog anonimnih pretnji opravdano sumnjati i na optužene u predmetu „Železnice RS".

„To se logički nameće, iako moje svedočenje neće, pored mnogih materijalnih dokaza, naročito uticati na to suđenje", ističe Kiković.

Vidno zabrinut za svoju, ali i bezbednost svoje porodice, Kiković očekuje da policija otkrije ko stoji iza bombaškog napada. Ipak, on nije želeo da kaže da li će od policije tražiti dodatne mere bezbednosti za sebe i svoju porodicu.

Centar javne bezbednosti Banjaluka saopštio je da su dežurni tužilac i pripadnici CJB Banjaluka nakon uviđaja konstatovali da je „nepoznata osoba bacila i aktivirala najverovatnije ručnu bombu na asfaltnu podlogu".

Policija navodi da su „na licu mesta pronađeni tragovi na kojima će biti obavljena kriminalističko-tehnička obrada" i najavljuje da će, po potrebi, biti obavljena i dodatna veštačenja kako bi se prikupili tragovi koji ukazuju na „mogućeg izvršioca".

Slučaj „Železnice RS"

Policija RS je u junu prošle godine po nalogu Specijalnog tužilaštva uhapsila 11 osoba u Banjaluci, Doboju i Prijedoru zbog sumnji da su umešeni u nelegalno poslovanje „Železnica RS". Međutim, odlukom Vrhovnog suda, uhapšeni - bivši generalni direktor ŽRS Sreten Telebak, bivši članovi UO firme Momo Vračar, Milovan Kovačević, Branislav Carić, Zoran Pušac, Branko Petković, Goran Kunić, načelnik Republičke uprave za geodetsko-imovinsko pravne poslove u Prijedoru Radenko Banović, bivši direktor za komercijalne poslove ŽRS Srećko Šaran, bivši šef tehničko-kolske službe ŽRS Cvijan Filipović i Slavica Šurlan su mesec dana nakon toga pušteni na slobodu. Specijalno tužilaštvo RS istragu bazira na izveštajima MUP RS iz prošle godine protiv 11 osoba zbog nelegalne privatizacije 25 dunuma zemljišta u vlasništvu „Železnica RS" u Omarskoj kod Prijedora, te protiv četiri zaposlena u Upravi ŽRS zbog nelegalne prodaje vagona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.