Audi za Peking pripremio koncept RS Q3

Izvor: Blic, 18.Apr.2012, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi za Peking pripremio koncept "RS Q3"

Na Salonu automobila u Pekingu, koji se za publiku otvara 27. aprila, Audi će predstaviti svoj najnoviji koncept kompaktnog krosovera - "RS Q3".

Pod poklopcem motora naći će se dobro poznati 2,5-litarski TFSI motor, koji se već nalazi u nekoliko sportskih modela, kao što su "TT RS" i "RS3 sportbek". Zahvaljujući kombinaciji direktnog ubrizgavanja i turbo-punjenja, agregat razvija 360 konjskih snaga, koje su dovoljne da "RS Q3" do 100 km/h lansiraju za oko pet sekundi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uz maksimalnu brzinu od oko 265 km/h.

Motor je uparen sa Audijevom "S-tronik" sedmostepenom automatskom transmisijom sa dvostrukim kvačilom, koji snagu prenosi na sva četiri točka preko dobro poznatog "kvatro" pogona.

Enterijer po konfiguraciji podseća na dobro poznato okruženje u svim Audijevim modelima, a obogaćen je detaljima od karbona i kvalitetne kože, uz panoramski krov, koji obezbeđuje mnogo svetla u kabini.

Iz Audija još nema potvrda da li će se "RS Q3" naći u proizvodnim planovima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.