Audi povećao prodaju, ali ostvario manju dobit u prošloj godini

Izvor: Capital.ba, 20.Mar.2024, 13:17

Audi povećao prodaju, ali ostvario manju dobit u prošloj godini

INGOLŠTAT – Njemački proizvođač automobila Audi prošle godine povećao je prodaju i promet, ali je ostvario znatno manju dobit, objavila je kompanija u na godišnjoj konferenciji za novinare. FOTO: Pixabay Dobit nakon oporezivanja pala je za 12 odsto na nešto manje od 6,3 milijarde evra (6,8 milijardi dolara). Ovo je uglavnom zbog efekata transakcija hedžinga robe, rekao je glavni finansijski direktor Jirgen Ritersberger (Jürgen Rittersberger). Izgledi za tekuću godinu su sumorni: Audi očekuje da će prodaja pasti sa 69,9 milijardi evra na 63 do 68 milijardi evra, dijelom zbog nekoliko lansiranja modela nakon dve godine bez novog modela, prenosi Seebiz. „Godina 2024. će biti godina još izazovnija od 2023. –...
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posrće jedan od najpoznatijih automobilskih giganta

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2024

MINHEN - Njemački proizvođač automobila Audi prošle godine povećao je prodaju i promet, ali je ostvario znatno manju dobit, objavila je kompanija na godišnjoj konferenciji za novinare.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.