Audi podmladio Q7 FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 30.Jan.2024, 21:10

Audi "podmladio" Q7 FOTO/VIDEO

Sveobuhvatni redizajn doprineo je da Q7 sada izgleda znatno modernije.

Audi je još jednom unapredio svoj SUV osveženim dizajnom i još boljom tehnologijom. Obnovljeni spoljni dizajn donosi novu prednju masku i farove, kao i restilizovani zadnji deo vozila.

"Putovanje" Audija Q7 započelo je 2003. godine sa koncept automobilom pod nazivom Audi Pikes Peak quattro na Severnoameričkom međunarodnom sajmu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobila. Zamišljen kao SUV pogodan za vožnju na svim putevima i umerenu terensku upotrebu, već 18 godina je prisutan na tržištu kao jedna od uzdanica nemačkog proizvođača.

Prvi SUV brenda sa četiri prstena predstavljen je kao serijski model na Sajmu automobila u Frankfurtu 2005. godine (IAA). Naslednik stiže 2015. a ovo je drugi fejslifting aktuelnog modela, nakon onog iz 2019.

Izmenjeni odnos između kontura prednje rešetke i farova, sada postavljenih više, stvara potpuno novi izgled prednjeg dela vozila koja jasno ističe moćan izgled novog Q7.

Audi je sistematski smanjio dekorativne elemente kako bi vozilu dao još jasniji izgled. Da bi se na prvi pogled razlikovala osnovna verzija i eksterijer S line, delovi prednjeg branika, obloge vrata i difuzora na osnovnom modelu dolaze u kontrastnim bojama koje ističu robustan "terenski" izgled.

SQ7 TFSI, eksterijer paket S line ističe se snažno akcentovanim bočnim usisnicima vazduha na prednjem braniku, dajući vozilu sportskiji izgled.

Novi farovi sa HD Matrix LED tehnologijom sa laserima kao dodatnim svetlom, kao i digitalna dnevna svetla pozicionirana na gornjoj horizontalnoj ivici, daju modelu Q7 još agresivniji izraz. Pozadi su ugrađena nova, OLED stop svetla, koja su prvi put dostupna u Q7.

LED svetla su standardna, dok su Matrix LED farovi dostupni kao opcija. Takođe su dostupna i HD Matrix LED svetla sa Audi laserskim svetlom koje postaje aktivno pri brzini većoj od 70 km/h i značajno povećava domet dugih svetala.

Novina su digitalna dnevna svetla. Ona vozilu daju karakterističan izgled omogućavajući korisniku da odabere jedan od četiri različita svetlosna potpisa putem MMI sistema.

Međutim, nije samo proširena funkcionalnost svetala nova, već i njihov dizajn. Viši položaj dnevnih svetala daje Q7 širi izgled. Prvi put, Q7 takođe ima digitalizovana OLED zadnja svetla kao opcioni dodatak, koja takođe uključuju četiri digitalna svetlosna potpisa.

Dodatno - kao i u modelima Audi A8, Q8 i Q5 - digitalna OLED stop svetla imaju funkciju pokazatelja blizine drugog vozila u okviru sistema pomoći: Kada se drugi učesnici u saobraćaju približe Audiju Q7 (koji se ne kreće), sa zadnje strane na udaljenost manju od dva metra, kontrolne jedinice automatski aktiviraju sve segmente digitalnih OLED svetala.

Dodatne funkcije uključuju dinamičke pokazivače pravca.

U zavisnosti od položaja naslona zadnjih sedišta, prtljažnik u verziji sa pet sedišta nudi zapreminu od 867 litara (nasloni podignuti) i 1.993 litara (nasloni spušteni).

Poklopac prtljažnika je standardno električno pokretan i opcionalno se može aktivirati pokretom stopala.

Audi takođe nudi opcionalno zadnje "sedište plus". Ova funkcija omogućava individualno podešavanje dužine i ugla naslona svih sedišta, te obezbeđuje dovoljno prostora za tri dečija sedišta.

U ponudi je široka paleta motora od modela 45 TDI quattro sa trolitarskim dizel motorom koji ima snagu od 170 kW (231 KS). Audi Q7 45 TDI ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,1 s.

Model 50 TDI quattro nudi 210 kW (286 KS) i 600 Nm obrtnog momenta. SUV ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,1 sekundu i postiže maksimalnu brzinu od 241 km/h.

Audi Q7 55 TFSI poseduje šestocilindarski benzin motor zapremine tri litre sa direktnim ubrizgavanjem goriva koji proizvodi 250 kW (340 KS).

U vrhu ponude je SQ7 sa 4.0 V8 motorom od 373 kW (507 KS) i 770 Nm koji do stotke stiže za 4,1 s.

Restilizovani Q7 stiže u prodajne salone u drugom kvartalu 2024, do kada će biti poznate i cene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Audi "podmladio" Q7

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2024, 12:38

Sveobuhvatni redizajn doprinio je da Q7 sada izgleda znatno modernije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.