Audi oživeo legendarni NSU Prinz, da li biste ga vozili? FOTO

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 11:57

Audi oživeo legendarni NSU Prinz, da li biste ga vozili? FOTO

Starije generacije ljubitelja automobila još pamte NSU Prinz 4.

Zahvaljujući Audiju, Prinz se nakratko vratio na scenu. Pripravnici fabrike u Nekarsulmu predstavljaju NSU Prinz 4, modernizovanu i elektrifikovanu verziju kultnog modela iz šezdesetih godina prošlog veka, koji je u bivšoj SFRJ sklapan u Sarajevu.

Automobil se proizvodio od 1961. do 1973. godine.

Sada je Audi odlučio da na 150. rođendan fabrike obnovi ovaj kultni model. Novi Prinz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 4 je označen kao EP4.

Pozadi više nema vazdušno hlađeni dvocilindarski motor od 30 KS, već pogon iz Audija e-tron. U prevodu, to je 240 "električnih konja".

Baterije su iz plug-in hibridnog modela Audi Q7 TFSI.

A ako se pitate šta je osnova Prinza novog milenijuma, odgovor je kratak – Audi A1.

Automobil je zadržao proporcije i prepoznatljivost originala, a dvobojna kombinacija i LED svetla, uz drastično isturene točkove, upotpunili su utisak ovog malog "sportiste".

"Projekat je našim studentima pružio priliku da slobodno rade sa različitim tehnikama i materijalima", rekao je Timo Engler, šef tehnologije vozila u Audiju.

"Na primer, pored električnog pogona koristili su i 3D štampanje. Uglljenična vlakna – poznata iz motosporta – takođe su korišćena za prednji poklopac."

Kako vam se dopada ovaj retro projekat Audija?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.