Izvor: RTS, 26.Avg.2022, 12:21

Audi od 2026. u Formuli 1

Nemački proizvođač automobila Audi najavio je ulazak u Formulu 1 od sezone 2026. Šef Audija Markus Duesman saopštio je, pred Gran pri u Spa Frankošampu u Belgiji, odluku kompanije da se uključi u ovo najprestižnije takmičenje proizvođača automobila.
Šef Audija je istakao da je sada savršen trenutak za ulazak u Formulu 1, pošto takmičenje dobija nova pravila i najavio da će Audi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << saopštiti svoje partnere za izradu šasije, do kraja godine.

„Automobilske trke su uvek bile u DNK Audija", objasnio je Duesman.
Promene u pravilima koja se tiču agregata su definitivno prelomila da Audi uđe u najbrži cirkus na svetu, a sa druge strane Nemci nisu mogli da ostanu imuni i na veliku popularnost koju Formula 1 dobija.
Predsednik Formule 1 Stefano Domenicali rekao je da je odluka Audija odlična za ovaj sport.
„Ovo je izvanredan trenutak za naš sport, koji pokazuje našu snagu kao stalno rastuću globalnu platformu. Ujedno je i veliko priznanje za našu odluku da hibridni motori od 2026. predstavljaju budućnost u automobilskom sektoru", objasnio je on.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.