Audi kažnjen sa 800 miliona evra

Izvor: N1 televizija, 16.Okt.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi kažnjen sa 800 miliona evra

Nemački proizvođač automobila Audi kažnjen je sa 800 miliona evra zbog toga što je proizvodio i prodavao dizelaše koji su emitovali veću količinu štetnih izduvnih gasova nego što je zakonom dozvoljeno.

Obrazlažući odluku, javni tužilac u Minhenu je rekao da Audi nije ispoštovao zakonsku obavezu, već je prodavao automobile sa motorima koji nisu ispunjavali propisane standarde o emisiji štetnih gasova, preneo je AP.

On je precizirao da je reč >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << o oko 4,9 miliona automobila koje je Audi prodao u Evropi, SAD i na drugim kontinentima od 2004. do ove godine.

U septembru 2015. godine Folksvagen, koji je deo grupe Audi, je priznao da su njegovi stručnjaci u oko 11 miliona automobila prepravili softver kako bi na testovima prikazivao da je nivo štetnih izduvnih gasova u dozvoljenim granicama, iako je bio znatno veći.

Tužilac je naveo da zaključenje slučaja protiv kompanije neće uticati na posebnu istragu koja se vodi protiv više direktora Audija.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Audi kažnjen s 800 miliona evra zbog emisije gasova iz dizel motora

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Okt.2018

Nemačke vlasti kaznile su proizvođača luksuznih vozila Audi s 800 miliona evra zbog prodaje dizel-vozila s prekomernim emisijama izduvnih gasova...Tužioci u Minhenu su naveli da je Audi kažnjen jer je zanemario svoju obavezu nadzora u prodaji automobila s motorima koje je napravila ta kompanija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.