Audi je izgleda varao i kod kuće

Izvor: B92, 02.Jun.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi je izgleda varao i kod kuće

Nemački tužioci proširili su istragu protiv Audija zbog mogućih manipulacija emisijama štetnih gasova u njegovim dizel vozilima.

Sada su u istragu uključeni i automobili Audija prodati u Nemačkoj i u Evropi.

Ovakva najava tužilaca iz Minhena dolazi samo dan nakon što je nemačko Ministarstvo saobraćaja saopštilo da je Audi koristio softver za isključivanje konrtole emisije šetetnih gasova kada vozila nisu na testiranju, i to u 24.000 vozila proizvedenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u periodu od 2009. do 2013. godine, prenosi agencija Franš pres.

Tužioci su već ranije otvorili istragu povodom Audijevih vozila prodatih u SAD.

Matična kompanija Audija, Folksvagen, pristala je da isplati 1,2 milijarde dolara na ime nagodbe u sklopu kolektivne tužbe povodom spornog softvera ugradjenog u više od 78.000 "audija", "poršea" i "folksvagena" sa 3-litarskim motorom u SAD, što je samo delić od ukupne kazne izrečenu VW-u od 20 milijardi dolara.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.