Audi dodaje elektrifikaciju svim RS modelima do 2020. godine

Izvor: Moto.rs, 27.Okt.2014, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi dodaje elektrifikaciju svim RS modelima do 2020. godine

Audi je najavio planove da implementira neku formu elektrifikacije na sve svoje RS modele u narednih šest godina. Ova odluka je preduzeta kao mera da se kompanija bolje povinuje snažnim propisima koji se odnose na emisije štetnih gasova.

Naime, od 2021. godine dva evropska vozila će morati da emituju manje od 90g/km. Prema navodima rukovodstva kompanije Audi već radi na ažuriranju RS modela da se ono održe u skladu sa novim propisima. Bez ulaska mnogo u detalje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << rukovodioci kompanije Audi su obelodanili planove da dodaju elektrifikaciju RS modela da bi oni bili u skladu sa najnovijim popisima vezanim za emisije štetnih gasova. Neki od ovakvih modela će koristiti električni turbopunjač kao što je onaj koji je korišćen kod modela RS5 TDI Concept.

foto © Audi
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.