Audi R8 protiv Mercedesa S63

Izvor: Autoportal.rs, 05.Nov.2014, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi R8 protiv Mercedesa S63

Vuča na zadnjim točkovima protiv vuče na svim točkovima, V10 agregat protiv V8 motora, motor sa prirodnim usisavanjem protiv motora sa turbo punjenjem, sve to dobijate u odmeravanju snaga između ovog Audija i Mercedesa.

Duel dva Nemca na stazi je nešto što svaki ljubitelj brzine voli da vidi. Ovoga puta jedan protiv drugog stali su Audi R8 sa V10 motorom i Mercedes S63 AMG kupe.

Na prvi pogled reklo bi se da je Mercedes veliki favorit >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << u ovoj trci. Njegov V8 motor zapremine 5.5 litara daje 585 konja snage i to je značajno više nego što V10 agregat zapremine 5.2 u Audiju može da pruži.

Ali uprkos lošem startu Audi je uspeo da pobedi sa ukupnim vremenom od 27.24 sekunde. Bio je brži od Mercedesa za oko pola sekunde. Ukoliko vas zanima, cena ovih automobila je takođe slična, Mercedes staje 158 000 evra dok je Audi nešto jeftiniji i košta 146 000 evra.


Pogledaj vesti o: Audi,   Mercedes Benz

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.