Audi Q7 - prvi VW hibridni dizelaš

Izvor: Nacionalna klasa, 07.Dec.2014, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi Q7 - prvi VW hibridni dizelaš

Audi Q7 postaće prvi plag-in model iz Grupacije Volkswagen koji će biti ponuđen sa hibridnim pogonom u kojem se kombinuju dizelski i električni motor, rekao je izvor iz Audija Auto njuzu (Auto News).

Novi Q7 imaće premijeru sledeće godine sa benzinskim i dizelskim motorima. Hibridna plag-in dizelska varijanta biće predstavljena kasnije i prodavaće se u Evropi i SAD. Ova ponuda daće Audiju prednost u odnosu na rivale iz BMW-a i Mercedes-Benza, koji trenutno u plag-in >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << modelima koriste benzinske agregate.

Q7 će biti drugi plag-in dizelaš u Evropi, posle modela Volvo V60. Švedski proizvođač predstavio je svoj automobil prošle godine i od tada ga prodao u preko 10.000 primeraka. Dizelski plag-in Volvo V60 u Nemačkoj ima početnu cenu 56.200 EUR.

Ovog leta, šef Audijevog odelenja za razvoj Ulrih Hakenberg (Ulrich Hackenberg) saopštio je da će modeli A8 i Q7 dobiti plag-in varijante u kojima će se kombinovati trolitarski V6 dizelaš i električni motor.

Audi veruje da su plag-in pogoni najbolje rešenje za vozila sa niskom emisijom CO2 zato što nisu opterećeni ograničenjima kao vozila sa električnim pogonom na baterije.

Hakenberg je rekao da je Audiju njegova višedecenijska vodeća pozicija u oblasti dizelske tehnologije pomogla u smanjenju emisija CO2 i povećanju prodaje.
Pogledaj vesti o: Audi,   Volkswagen

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.