Audi Q5 za 2013.

Izvor: B92, 15.Mar.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi Q5 za 2013.

Prototip redizajniranog Audija Q5 snimljen je tokom testiranja u zimskim uslovima. Na fotografijama se najpre uočava da osveženi Q5 ima izmenjen izgled prednjeg branika, sa preoblikovanim bočnim usisnicima za vazduh.

Ono što su u Audiju pokušali da sakriju i zamaskiraju jeste dizajn maske hladnjaka koji je već viđen na novoj generaciji modela A3.

Naime, ako se pažljivije pogledaju fotografije, može se videti da su u nemačkoj kompaniji lepljenjem folija na uglovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maske hteli da posmatrač stekne utisak da je reč o modelu pre redizajna.

Nova maska hladnjaka i dalje će imati klasičan trapezoidni oblik, ali sa zarubljenim uglovima.

Na zadnjem delu vozila trenutno nema kozmetičkih promena, ali može se očekivati da ih vidimo već na sledećem prototipu.

Takođe, novi Q5 trebalo bi da dobije i izmenjene prednje svetlosne grupe.

Redizajnirani Audi Q5 u ponudi će imati i novi benzinski 3.0 litarski V6 motor koji ima raspon snage od 300 ks (u modelu A6), pa do 333 ks (u Audiju S4).

Pročitajte o novom Audiju A3 koji je imao svetsku premijeru na sajmu automobila u Ženevi 2012.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.