Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2016, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi A8 L Extended

Na zahtjev kupca iz Evrope, Audi je napravio A8L u najvećem formatu do sada.

Nazvan je A8L Extended, a dugačak je 6,36 metara i kreće se na osnovi od 4,22 metra, što je 1,09 metara duže od proizvodnog modela. Sa obe strane su dodatna svjetla, koja su propisana zakonom.

Napravljen je skoro u potpunosti od aluminijuma, a ova njemačka limuzina koristi Audi Space Frame dizajn, kako bi zadržala liniju krova, pa je kompletno redizajniran od A stuba na dalje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Unutra, Audi A8L Extended ima mjesta za šestoro ljudi, korišćena je Valcona koža u velvet bež boji. Drugi i treći red su elektronski podesiva pojedinačna sjedišta, a posljednji red dolazi sa centralnom konzolom, frižiderom i displejima.

Težina je 2418kg, a pokreće ga 3.0 TFSI sa 306ks i 440Nm obrtnog momenta, koji se šalje na prednje točkove kroz osmostepeni automatski prenos. Ubrzanje od 0 do 100km/h je 7,1 sekunda, a maksimalna brzina je ograničena na 250km/h.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.