26.11.2015 ::: Video: Audi RS 7 protiv lifta u Burj Khalifi (VIDEO)

Izvor: AutoMagazin, 26.Nov.2015, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

26.11.2015 ::: Video: Audi RS 7 protiv lifta u Burj Khalifi (VIDEO)

Audi je objavio videoklip pod nazivom  Elevation Challenge u stilu slavnog Top Geara. Takmičarski vozač Audi Sporta, Edoardo Mortara, odmerio je snage sa najbržim sprinterom u Emiratima, Musom Khalifanom Yasinom...

Edoardo Mortara je imao za cilj da se popne jednom od najatraktivnijih vozačkih deonica, na planinu Jebel Hafeet, na 1.219 metara nadmorske visine. U isto vreme (ili još brže), Yasin treba koristeći lift da se popne do najviše dostupne tačke najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << zgrade na svetu, Burj Khalifa (828 m), koja se nalazi na oko 555 metara iznad mora.

reklama

Šta mislite, ko je bio brži? Podsetimo, Audi RS7 pokreće V8 4.0 Twinturbo motorom maksimalne snage 560 KS. Iz mesta do "stotke" potrebno mu je samo 3,9 sekundi. Sa druge strane, lift u najvišoj zgradi na planeti penje se brzinom od 10 metara u sekundi, odnosno 36 km/h.

VIDEO:



Automagazin.rs
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.