NEVEROVATNO: Ovaj čuveni ASTON MARTIN DB5 prodaje se po ceni Dačije Sandero (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 15:17

NEVEROVATNO: Ovaj čuveni ASTON MARTIN DB5 prodaje se po ceni Dačije Sandero (FOTO+VIDEO)

Najveću slavu ovaj model stekao je u filmovima o slavnom agentu 007.

Amalgam Collection je predstavio ograničeno izdanje replike Aston Martina DB5 Vantage u razmeri 1:8 (dužina oko 56 cm). Cena je tolika da možete da kupite novu Dačiju Sandero.

Ovo je, bez preterivanja, minijaturni san svakog kolekcionara modela automobila i fanova Džejmsa Bonda. Kompanija Amalgam Collection je predstavila limitiranu minijaturu legendarnog Aston Martina DB5 Vantage koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << košta neverovatnih 21.995 dolara. Zato se prirodno postavlja pitanje šta je tako posebno u klonu modelu kultnog sportskog automobila iz 60-ih. Reč je o maketi koja se uopšte ne razlikuje od pravog automobila, što na neki način dokazuje kvalitet replike. Proizvođač je iskoristio dugogodišnu saradnju s Aston Martinom, što mu je omogućilo izradu ovog modela sa zapanjujućom preciznošću. Kompanija je imala na raspolaganju arhivske slike automobila, crteže, kodove boja i specifikacije materijala, tako da sve odgovara originalu do poslednjeg šrafa.

The 1:8 scale model perfectly replicates the DB5 Vantage in its iconic Silver Birch exterior specification with a sleek, all-black interior. [3/4] pic.twitter.com/6AMw3317zd

— Amalgam Collection (@amalgamofficial) June 30, 2023

Napravljeno je ukupno 199 primeraka od kojih je za svaki bilo potrebno preko 500 sati rada, navodi Klix.ba. Modeli se sastavljaju ručno od oko hiljadu minijaturnih delova napravljenih od ugljeničnih vlakana, gume i metala. Replika ima čak i vrata koja se otvaraju, poklopac motora i prtljažnik.

Aston Martin proizvodio je model DB5 između 1963. i 1965. godine, a pažnju šire javnosti dobio je najviše zahvaljujući filmu o tajnom agentu 007 u legendarnom hitu Goldfinger iz 1964. Ovaj model je postao toliko legendaran za Aston Martin da ga je britanski proizvođač ponovo lansirao 2020. godine pod imenom Aston Martin DB5 Goldfinger Continuation u ograničenoj seriji od 25 komada s cenom od 3,5 miliona dolara.

#HappyJanuaryMovieChallenge

16 Favourite use of Silver in movie

Aston Martin DB5 James Bond pic.twitter.com/Xl7PcjJzA9

— Geoff (@Gurkstar) January 16, 2023

Ova verzija je imala nekoliko ''bondovskih'' sprava, uključujući rezač guma, mitraljez, registarske tablice s rotirajućim mehanizmom i drugu špijunsku opremu. Sve je razumljivo nefunkcionalno, ali za ljubitelje ovog akcijskog hita, koji su platili ovaj visoki iznos, ova oprema je jednostavno neizostavan deo ovog automobila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.