Ko će biti novi vlasnik Astona?

Izvor: B92, 11.Nov.2012, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko će biti novi vlasnik Astona?

Vlasnik najvećeg dela Aston Marina, kompanija Investment Dar, traži zainteresovane kompanije koje bi otkupile njihov udeo u Astonu.

Kuvajtska kompanija želi da proda svojih 64% vlasništva u Astonu, a tokom procesa odabira kupca i procesa prodaje savetovaće ih Rothschild grupa.

Detalji o potencijalnim kupcija još uvek se drže u tajnosti, ali prema izveštajima Business Week-a, u igri je indijska kompanija Mahindra & Mahindra.

Drugi kanditaj je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << TOYOTA. Japanska kompanija je pre dva meseca odredila tim revizora koji će da utvrde stanje u kojem je Aston Martin.

Investment Dar je odredio cenu od 629.000.000 evra za 64% udela u Aston Martinu. Taj iznos biće dovoljan da se pokriju sve investicije ostvarene od 2007. godine, kada je Dar kupio Aston Martin od Forda.

Investment Dar je 2009. godine upao u finansijske dugove koji su narasli na 3.8 milijardi evra pa sada traži načine na koje može da se reorganizuje. Prodaja Astona jedan je od pokšaja da se kompanija izvuče iz problema.
Pogledaj vesti o: Aston Martin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kuvajćani traže kupca za Aston Martin

Izvor: Nacionalna klasa, 12.Nov.2012, 10:57

Kuvajtska kompanija Ivestment Dar, koja je vlasnik većinskog paketa akcija Aston Martina, uspostavila je kontakte sa potencijlanim kupcima ove sportske automobilske marke.

Nastavak na Nacionalna klasa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.