Aston Martin traži milion € za ovu superlimuzinu (FOTO)

Izvor: B92, 18.Avg.2015, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aston Martin traži milion € za ovu superlimuzinu (FOTO)

Cenovni rang od milion evra u automobilskoj industriji uglavnom je rezervisan za sportske modele poput Bugattija Veyron ili Ferrarija LaFerrari. U ovo društvo sada se umešala i jedna luksuzna limuzina - Aston Martin Lagonda.

Više fotografija modela Aston Martin Lagonda možete pogledati u Galeriji

Iako je planirao da novu Lagondu prodaje isključivo imućnim kupcima sa Bliskog istoka, Aston Martin se predomislio i odlučio da ovaj model ponudi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i na evropskom kao i još nekim tržištima širom sveta.

Proizvodnja je ograničena na 200 primeraka, zbog čega će Lagonda predstavljati retku pojavu na putevima a budući vlanici će morati da duboko zavuku ruku u džep s obzirom da je kompanija objavila da će početna cena automobila u Britaniji iznositi 696.000 funti (980.000 evra).

Aston Martin je nakon nekoliko decenija odlučio da ponovo aktivira ime Lagonda.

Automobil je razvijen u specijalnom "Q" odeljenju britanskog proizvođača a dizajn je inspirisan originalnom Lagondom iz sedamdesetih godina 20. veka.

Limuzina dužine 5,4 m opremljena je V12 motorom koji je pozajmljen iz Aston Martina Rapide S a koji u Lagondi proizvodi oko 550 ks.

To je sasvim dovoljno da automobil na pravcu razvije maksimalnu brzinu od 320 km/h.

Pored Bliskog istoka, koje i dalje ostaje glavno tržište za ovaj model, nova Lagonda će se naći i u prodajnim salonima u Velikoj Britaniji i pojedinim zemljama Evropske unije, a određeni broj automobila namenjen je kupcima u Južnoj Africi i Singapuru.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Aston Martin traži milion evra za Langodu (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2015

Cjenovni rang od milion evra u automobilskoj industriji uglavnom je rezervisan za sportske modele poput Bugattija Veyron ili Ferrarija LaFerrari. U ovo društvo sada se umješala i jedna luksuzna limuzina - Aston Martin Lagonda...Iako je planirao da novu Lagondu prodaje isključivo imućnim kupcima sa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.