Aston Martin probuđen nakon par decenija

Izvor: Autoportal.rs, 20.Avg.2014, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aston Martin "probuđen" nakon par decenija

Automobili koji stoje u nečijoj garaži nekoliko desetina godina mogu nakon izlaska na svetlo, ukoliko su dobro čuvani i održavani, da svom vlasniku donesu veliki novac. Izgleda da će tako biti i sa ovim Britancem kada se pojavi na aukciji.

Aston Martin je tokom '60. imao svoj adut u borbi sa Rolls-Royce i Bentley modelima. U pitanju je automobil koji nosi naziv "Lagonda Rapide" iz 1963. koji je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << od samo 55 napravljenih primeraka.

Ovaj model je napravljen na šasiji modela DB4 a pod haubom ima motora zapremine 4.0 litara koji daje snagu od 236 konja. Maksimalna brzina koju je pre pola veka mogao da razvije bila je 200 km/h, što za one vreme nije bilo zanemarljivo.

Što se unutrašnjosti tiče "Lagonda Rapide" je među prvima imao električne podizače prozora, antenu koja se samo izvlači i još par sličnih dodataka. Ovaj Aston Martin je sjajna kombinacija pametnog inžinjeringa i Italijanskog dizajna. Perfektno očuvani primerak ovog unikatnog modela će se uskoro naći na aukciji retkih automobila. Očekuje se da ostvari cenu od oko 150 000 evra.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.